Organisatie

Tijs Jagers

Nicole Wielens

Het project 'Hengelo helemaal fit!' is een initiatief van het platform 'Hengelo helemaal stil?' om de bewoners aan te moedigen om gezonder te bewegen. Het doel van het project is om de samenleving gezonder en fitter te maken door middel van verschillende activiteiten en programma's. Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van sportwedstrijden, fitnesslessen, wandel- en fietsroutes, en het aanbieden van gezonde voedingsopties.

Gezond bewegen is van groot belang voor de gezondheid en welzijn van mensen. Regelmatige fysieke activiteit kan helpen bij het voorkomen van een aantal gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas en sommige vormen van kanker. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de mentale gezondheid. Bovendien kan het de kwaliteit van leven verbeteren door het verhogen van de energie en het verminderen van vermoeidheid.

In het project 'Hengelo helemaal fit!' wordt er dan ook geprobeerd om mensen in Hengelo te overtuigen van het belang van gezond bewegen en hen te inspireren om actie te ondernemen. Door het aanbieden van verschillende activiteiten en programma's, hopen ze dat meer mensen in Hengelo gezonde keuzes gaan maken en een actievere levensstijl gaan aannemen.